Hoe werkt groeipapier?
Hoe werkt groeipapier?

Hoe werkt groeipapier?

In het papier zijn zaden verwerkt, zoals bijvoorbeeld klaprozen, vergeet-me-nietjes of een mix aan zaden waar bijen en vlinders van houden.

Als je het groeipapier bedekt met een laagje aarde (van ongeveer 1 cm), goed vochtig maakt en vochtig houdt, ontkiemen na verloop van tijd de zaden uit het papier. Je kan het papier ook al vochtig maken voordat je het in de aarde stopt, door het bijvoorbeeld onder de kraan te houden.

Buiten kun je het groeipapier het beste van eind maart t/m eind juni planten. Als je het buiten in september of oktober plant en er komt een niet al te strenge winter, dan heb je kans dat de zaden in het voorjaar ontkiemen. Binnen kun je het groeipapier het hele jaar door in een potje uit laten komen.

Tip: Span doorzichtig plastic over het potje tot dat je de eerste kiempjes boven de aarde ziet. Op die manier hou je de aarde goed
vochtig. Let wel op dat het niet gaat schimmelen.

Tip: Probeer als het lukt potgrond te vinden zonder turf. Dit valt niet mee… maar is wel beter voor het milieu. Turf stoot namelijk enorm veel CO2 uit zodra je het boven de grond haalt. ‘Bio-Kultura’ heeft bijvoorbeeld potgrond zonder turf.